Tekniska museet bygger matematikträdgård

Teknologi är ett fascinerande ämne som har följt människan under hela dess historia. Allt sedan kunskapen om att skapa stenverktyg och göra upp eld uppstod till dagens maskiner och mjukvaror. De senaste åren har de tekniska uppfinningarna öka explosionsartat och intresset är större än aldrig förr!

Tekniska museet

Tekniska museet låter dig blicka bakåt i tiden och skåda många av de tekniska under som uppstått. Museet ligger i Stockholm invid Djurgårdsbrunnsviken och där finns även Sjöhistoriska, Riksidrottsmuseet och Polismuseet, så den vetgirige som vill gå på museiturné behöver inte färdas långt.

Matteträdgård

2017 års projekt är att utveckla Tekniska museets framsida till en interaktiv plats. Matematikträdgården är dess namn och den kommer att fyllas med experiment, labyrinter och andra spännande installationer. Ledordet är inspiration där trädgården är ämnad att lära barn och unga om teknik samt inspirera dem till att upptäcka teknologins fascination. Att lära genom att leka är trädgårdens uppgift!

Öppet dygnet runt

Trädgården kommer att vara öppen dygnet runt så att vem som helst kan besöka den när helst de känner för det. Besöket är gratis.

Skolbesök

Självfallet är matematikträdgården även öppen för skolklasser och i samarbete med förlaget Natur & Kultur erhålls studiematerial.